Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Hizmeti Mesleki Yeterlilik Sınav Duyurusu

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Hizmeti Mesleki Yeterlilik Sınav Duyurusu

Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezlerinden, Mesleki Yeterlilik Eğitimi Tamamlama Belgesi alarak sınava girme hakkı kazanan (SRC 1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5,  ODY Türü ve ÜDY Türü) ,

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde,

1-  Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezlerinden, Mesleki Yeterlilik Eğitimi Tamamlama Belgesi alarak sınava girme hakkı kazanan (SRC 1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5,  ODY Türü ve ÜDY Türü) ,

2- Yönetmeliğin 8 inci maddesi kapsamında; eğitimden muaf olup, doğrudan sınava girme hakkı olanlar (ODY Türü ve ÜDY Türü)  için, 

2017 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan 4 adet Mesleki Yeterlilik Sınavı için belirlenen sınav takvimi aşağıda yer almaktadır.

 

2017 YILI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV TARİHLERİ

SINAV TARİHİ

BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ

BAŞVURU BİTİŞ

TARİHİ

EĞİTİMDEN MUAF SINAV BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ

Para Yatırma Son Tarihi

22 OCAK 2017

15 ARALIK 2016

29 ARALIK 2016

22 ARALIK 2016

30 ARALIK 2016

26 ŞUBAT 2017

02 OCAK 2017

05 ŞUBAT 2017

30 OCAK 2017

08 ŞUBAT 2017

26 MART 2017

13 ŞUBAT 2017

12 MART 2017

06 MART 2017

15 MART 2017

30 NİSAN 2017

20 MART 2017

09 NİSAN 2017

03 NİSAN 2017

12 NİSAN 2017

 

DİKKAT: 2017 tarihli Mesleki Yeterlilik Sınavları PAZAR günü yapılacaktır.

  • Yukarıdaki tarihlere titizlikle uyulacaktır. Aksi takdirde adayların sınav hakkı kaybolacaktır. Bu nedenle sistemlerde oluşabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak başvuruların son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.
  • Bakanlık gerektiğinde sınav tarihlerinde değişiklik yapabilir.

 

AÇIKLAMA :

Eğitimden muaf olup, doğrudan sınava girme hakkı olanlar,

                                  

  1. Üniversitelerin/yüksekokulların 4 yıllık lisans eğitimi veren ulaştırma, lojistik, ulaştırma ekonomisi, taşımacılık, karayolu trafiği bölümlerinden mezun olanlar ile diğer bölümlerinden mezun olup lojistik, ulaştırma, ulaştırma ekonomisi, taşımacılık, karayolu trafiği alanlarında ihtisas, yüksek lisans veya doktora derecesi yapmış olanlar onaylı yüksekokul diploması ile sadece tercih ettikleri ÜDY türü,

 

  1. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü veya Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde en az üç yıl süreyle şube müdürü veya bölge müdür yardımcısı ünvanı ile görev yapmış olanlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez veya taşra teşkilatında en az üç yıl süreyle trafik ile ilgili bölümlerde daire başkanı veya emniyet müdürü olarak görev yapmış olanlar bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla sadece tercih ettikleri ÜDY türü,

 

  1. ODY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi ile en az 5 yıl süreyle Bakanlığımızdan yetki belgesine sahip firmalarda mesleki faaliyette bulunduğunu belgeleyenler sadece tercih ettikleri ÜDY türü,

 

4-  Yüksekokul mezunları sadece tercih ettikleri ODY türü,

 

     Mesleki Yeterlilik Sınavına girebilirler.

 

Yapılan incelemelerde gerekli şartları sağlamadığı tespit edilenler ile adlarına sınav giriş belgesi düzenlenmeyenler sınava kabul edilmeyecektir.

Mesleki Yeterlilik Eğitimi Tamamlama Belgesi Alarak Sınava Girme Hakkı Kazananlar Aşağıda Belirtilen Şekilde Sınav Müracaatında Bulunacaklardır.

  1. Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezlerinden eğitim almış ve Bakanlığımızca eğitimi onaylanmış kişiler kendi (e-devlet) şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinde bulunan Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü hizmetlerinden Sınav Başvuru hizmetini kullanarak veya mesleki yeterlilik eğitimini aldıkları eğitim merkezlerinin yetkilisine ait (e-devlet) şifresi ile en son altı ay önce çekilmiş (yüz hatlarının tamamı gözükecek şekilde ve renkli)  resimleri  taranarak kamu.turkiye.gov.tr adresinden müracaatta bulunabilirler. Kendilerine ait resimleri taranmamış olan adaylar sınava alınmayacak olup, sınava alınmış olsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır. 

Sınav başvuru başlangıç tarihinden önce Bakanlığımız evrak kaydına giren kursiyerlerin resim düzeltme talepleri işleme alınacak olup, sınav başvuru tarihinden  sonra yapılan resim düzeltme talepleri bir sonraki sınav için dikkate alınacaktır.

  1. Eğitim kurumunun kapatılmış olması halinde sınav başvurusu yapacak kişiler kendi şifresi veya herhangi bir eğitim kurumu aracılığıyla müracaat edebileceklerdir.
  2. Sınav ücreti, 40.00 TL. dir (kart bedeli hariç). Sınav ücreti, sınava girecek olan şahsın T.C. kimlik numarası belirtilerek Halkbankası İnternet Şubesi e-devlet ödemelerinden veya Halkbankası Şubelerinden Kurumsal Tahsilatlar kısmından ödenebilir.  Havale veya EFT kabul edilmeyecektir.  

 

  1. Sınav müracaatında bulunmuş ancak sınav ücretini yatırmayanlar adına sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek ve bu kişiler sınava kabul edilmeyeceklerdir

 

  1. Bakanlığımız tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olan kişilerin T.C. kimlik numarasını belirterek Mesleki Yeterlilik Belgesi kart bedeli olan 17.00 TL. belge ücretini   Halkbankası   İnternet   Şubesi   e-devlet   ödemelerinden  veya Halkbankası Şubelerinden Kurumsal Tahsilatlar kısmından ödemeleri halinde Mesleki Yeterlilik Belgeleri  basılarak adreslerine gönderilecektir. Havale veya EFT kabul edilmeyecektir.


 

Eğitimden Muaf Olup, Doğrudan Sınava Girme Hakkı Olanlar İçin Sınav Başvurusunda Gerekli Belgeler:

 

  • Sınav Başvuru Formu ( Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerinden veya www.kugm.gov.tr internet adresinden temin edilebilmektedir.)
  • Yüksekokul diploması veya  eğitimden muafiyet hakkı kazandıran belgenin aslı

veya onaylı örneği,

  • T.C. kimlik numarası işlenmiş Nüfus Hüviyet Cüzdanı örneği, yabancılar için pasaport fotokopisi,
  • 2 adet fotoğraf (4,5 x 6 cm. ebadında), 

 

 

EĞİTİMDEN MUAF OLUP, DOĞRUDAN SINAVA GİRME HAKKI OLANLAR İÇİN SINAV BAŞVURU ADRESLERİ

  • I. Bölge Müdürlüğü (İstanbul)
  • II. Bölge Müdürlüğü (Ankara)
  • III. Bölge Müdürlüğü (İzmir)
  • IV. Bölge Müdürlüğü (Bursa)
  • V. Bölge Müdürlüğü (Adana)
  • VI. Bölge Müdürlüğü (Antalya)
  • VII Bölge Müdürlüğü (Gaziantep)
  • VIII. Bölge Müdürlüğü (Diyarbakır)
  • IX. Bölge Müdürlüğü (Samsun)
  • X. Bölge Müdürlüğü (Erzurum)
  • XI. Bölge Müdürlüğü (Trabzon)
  • XII. Bölge Müdürlüğü (Sivas)
  • XIII. Bölge Müdürlüğü (Bolu)

 

  AÇIKLAMALAR :

 

  1. Sınava girmek isteyen adayların kabul edilmiş başvuru sayısının 250 kişiden az olması halinde o ilde sınav düzenlenmeyecek olup,  adaylar tercih ettikleri ikinci ilde sınava alınacaklardır. Tek sınav yeri tercihi yapanlar tercih yaptıkları sınav yerinde sınav yapılmaması halinde, tercih ettikleri sınav yerine en yakın sınav yapılacak merkezde sınava alınacaklardır.

 

  1. Bakanlığımız tarafından sınav kayıtları yapıldıktan sonra, sınava girecek adayların sınav müracaatında vermiş olduğu evraklara ilişkin herhangi bir düzeltme ve değişiklik talebi kabul edilmeyecektir.

 

  1. Adaylar, sınav giriş belgelerini http://www.turkiye.gov.tr  adresinden e-devlet şifreleri ile veya sertifikalarını aldıkları eğitim kurumları aracılığıyla http://kamu.turkiye.gov.tr adresinden temin edebilirler. Adaylara ayrıca posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile resimli kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) yanlarında bulundurmak zorundadır. Söz konusu belgeleri ibraz etmeyenler sınava giremezler. 

 

  1. Posta ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  1. Sınav ücreti hiçbir şekilde iade edilmeyecektir.