Meslek Yüksekokulu Açıldı

Meslek Yüksekokulu Açıldı

U.Ü Orhangazi Asilçelik Yeniköy Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası 16.11.2016 Çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla geçekleşti. Açılışa ayrıca Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Valisi İzzettin Küçük, U.Ü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yönetim kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis üyelerimiz ile protokolden ve ilçe halkından birçok önemli isim katıldı.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ORHANGAZİ YENİKÖY ASİL ÇELİK MESLEK YÜKSEKOKULUN’NUN YENİ BİNASI AÇILDI

U.Ü Orhangazi Asilçelik Yeniköy Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası 16.11.2016 Çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla geçekleşti. Açılışa ayrıca Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Valisi İzzettin Küçük, U.Ü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yönetim kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis üyelerimiz ile protokolden ve ilçe halkından birçok önemli isim katıldı.

ÇALIŞMALAR ODAMIZ TARAFINDAN BAŞLATILDI

Üniversite binasının yaptırılması hususunda odamızca başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Kurucu Başkanlığını Orhangazi Eski Kaymakamı Sayın Mustafa Seman Yurdaer’in yaptığı ve Odamızdan Ergün Efendioğlu ve Nizamettin Alkan’ın da Kurucu Üye olarak yer aldığı “Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneğinin 2011 yılının Şubat ayında kurularak resmi manada Orhangazi’ye Üniversite Yapma projesi start aldı. İlk olarak Yeniköy Mahallesi sınırları içerisindeki 66 bin metrekarelik arsanın UÜ'ye devri çalışmaları başlatıldı. İlk önceleri Yeniköy sınırları içerisinde yer alan arazinin üniversiteye tahsisi Yeniköy Belediye Başkanlarından merhum Sn. İBRAHİM ÇELİKTEN’ in fikir önderliği ve çalışmalarıyla başlatılarak tahsis gerçekleşmişti, ancak o dönemlerde projenin hayata geçememesi nedeniyle, sonraki Yeniköy Belediye Başkanı Sn. İSMAİL AKOĞLU tarafından yeniden UÜ'ye devri gerçekleştirilerek arazi tahsisi tamamlanmıştır. Tapu devrinin ardından dernek tarafından bağış kampanyası başlatıldı. İlk bağışı da 100.000 TL olarak Odamız yaptı.

Protokolü imzalanan üniversite projesi ile ilgili, Asil Çelik A.Ş. MYO’ nun ilk etabının yapımını üstlenerek, projeye büyük bir ivme kazandırdı. Hızlıca projelendirilmeye geçilerek statik uygulama projesi, elektrik projesi, sıhhi tesisat projesi, ısı yalıtım projesi, 1/500 ölçekli maketi, tanıtım filmi, sunum paftasının üstlenilmesi tamamlandı. Bu aşamada projeler Odamız tarafından üstlenilerek, toplam tutarı 130 bin TL’ olan projelerin kalan tutarı olan 30 bin TL lik kısmını da derneğe bağışlayarak taahhüdünü gerçekleştirmiş oldu.

Projenin ilerleyişi aşamalarında da ihtiyaç duyulan her an, Odamız Yönetim Kurulunca, Meclis Üyelerince ve Personelince, Okulun tamamlanması için her türlü çalışma ve faaliyetlere gerek bizzat katılarak,  aynı zamanda maddi katkı da verilerek, desteklere devam edildi.

Bu amaçla yine farklı zamanlarda 20.000 ve 15.000 TL olmak üzere maddi desteklerde bulunularak, projenin tamamlanması için büyük çaba gösterildi.

Orhangazi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ergün Efendioğlu; “Projenin tamamlanmasına büyük katkıları olan başta Asilçelik A.Ş. olmak üzere, Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği üyelerine, Protokolümüze, Yeniköy Belediye Başkanlarımıza, Üyelerimize, Basınımıza, Orhangazi halkına, ve büyük özverilerle desteklerini hiçbir zaman esirgememiş olan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugünkü ve geçmiş dönemlerdeki meclis üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca, projenin başlangıcından bugüne kadar, gerektiğinde kendi işlerini ve hatta özel hayatını geri plana atarak, projenin işleyişinde karşılaşılan her türlü aksaklığı kendi şahsi problemi gibi görüp, çözümlemek için gecesini gündüzüne katan, yapılan her işte okulun sahibi gibi özveriyle çalışan, gizli kahramanı Sn. NİZAMETTİN ALKAN’ a da buradan teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyor, U.Ü. Orhangazi Yeniköy Asilçelik MYO ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

U.Ü. Orhangazi Yeniköy Asilçelik Meslek Yüksek Okulu’nun açılış töreni programı kapsamında Orhangazi’ ye gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş, öncesinde kendisi onuruna verilen öğlen yemeğine ve sonrasında da açılış törenine katıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF. DR. SN. NUMAN KURTULMUŞ’TAN, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN İŞ CAMİASINA MESAJLAR

Açılış programı öncesinde kendisi onuruna verilen yemekte konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş, PKK, FETÖ, IŞID ile mücadele ederken, aynı zamanda işletmelerimizin önünü açmak için yatırım yapanların önlerine turkuaz halılar sereceğiz. Esnafımızın, işletmelerimizin kredi desteklerini sağlayacağız ve birliğimiz, bütünlüğümüz, barış, hakkaniyet için yardımlaşma ve dayanışma içinde olacağız.”  diyerek, iş camiasına mesajlarını iletti.

BURSA’DA ÜNİVERSİTE SAYISI ARTMALI!

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş, U.Ü. Orhangazi Yeniköy Asilçelik MYO’ nun açılış töreninde yaptığı konuşmasında ise, Ekonomik bağımsızlığı olmayan ülkelerin güçlü olamayacağını ifade ederek sesimizin gür çıkması için ekonomik ve siyasi gücümüzü elde etmeliyiz. Milli geliri kişi başı 25 bin dolar olan bir ülke dünyada çok daha etkili hale gelecektir. Bu bakımdan açılan her sanayi kuruluşu, her okul ülkemizin güçlenmesini sağlayan etkenlerdir. Bursa’da 2 üniversitemiz var niye 3.sü 4.sü olmasın” diyerek açılışı yapılan okulun Uludağ Üniversitesinden ayrı bir üniversiteye pek ala dönüşebileceğinin mesajını verdi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sayın Kurtulmuş ’’U.Ü Orhangazi Yeniköy Asilçelik Meslek Yüksek Okulu’nun İlçeye hayırlı olmasını diliyor, bu okulda okuyanların çok iyi yerlere geleceğini biliyor, okulun yapımında emeği geçen herkese özellikle Asilçelik ailesine teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum’’ diyerek projenin ikinci adımında da Asilçelik ailesine yakışacağı yönündeki temenni sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Tören plaket takdimi ve MYO binasının açılışının yapılması ve tesislerin gezilmesinin ardından sona erdi.