Online Belge Sistemi

Online Belge Sistemi

Artık Üyelerimiz Ücretsiz Olarak 7/24 ONLİNE Belge Alabilecek

Üyelerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan sisteme üye olarak Faaliyet Belgesi, Sicil Kayıt Sureti, İngilizce Faaliyet Belgesi gibi belgeleri online ve ücretsiz olarak alabilecek.

E-İmzalı ve Barkod’ lu belgeler üyelerin zaman kaybını ve iş yükünü azaltacak. Odaya gelmeden online ve interaktif şekilde 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet alabileceklerdir.

 

Sisteme Nasıl Üye Olunur?

Sisteme üyeler çok basit ve kısa sürede üye olabilir.

1-Bilgisayarımızın tarayıcısından ebelge.tobb.org.tr adresine girilir.

2-Açılan Ekranda alt kısımda yer alan “ÜYE OL” seçeneği seçilir.

3-Gelen ekranda, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası seçilir, Üye vergi kimlik numarası ve temsilci/yetkili T.C. Kimlik numarası girilerek “DOĞRULA” butonu seçilir.

4-Sistemde kayıtlı olan Cep Telefonu numaranıza gelen Doğrulama kodunu girin. Gelen ekrana mail ve şifrenizi girerek kayıt tamamlanır.

Not: Eğer sistemde telefon numarası bulunamadı ise 0 224 573 81 69 numaralı telefonu arayarak üyeliğiniz için cep telefonu numaranızı ekletin. Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra aynı şekilde kaydınızı oluşturmaya devam edebilirsiniz.

 

 

Sistemden Belge Nasıl Alınır?

1-Giriş yaptıktan sonra sol üstte yer alan menü tuşuna tıklayarak “yeni belge talebi” ni seçiyoruz. Belge Adı bölümünden “FAALİYET BELGESİ ORTAKSIZ”, “SİCİL KAYIT SURETİ” ya da “REGISTRY DOCUMENT” belgelerinden birini seçiyoruz, “TESLİMAT ŞEKLİ” 7/24 E-İmzalı ve Belge Adedi 1 seçilecek. Ekle denildikten sonra alt kısımda oluşan belgeyi seçerek ödeme yap butonuna basınız.

Not: Odamızda bu üç belge ücretsizdir. Diğer odalarda ücret talep edildiği için sisteme ödeme ekranı eklenmiştir. Oda üyelerimizden bu işlemler ile ilgili ücret talep edilmeyecek ya da üyeliklerine borç tahakkuku girilmeyecektir.

2-Menü butonu tıklanır ve Belge Talep Takip butonuna giriş yapılır. Oluşturduğunuz belgenin seç butonunu tıklayarak görüntüle butonu ile belgenizi görüntüleyip çıktı alabilir ya da bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Not: Oluşturulan belgelerde yer alan kare kodu cep telefonunuzun kamerasına okutarak doğrulama işlemini yapabilirsiniz.

 

Aidat Sorgulama ve Ödeme

Sistemden aidatınızı sorgulayabilir, ödeme yapabilir ve önceki dönem ödemelerinize ait makbuzları görebilirsiniz.

Borç ödeme ekranın çıkan 3D Tahsilat ekranı ile güvenli bir şekilde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili işlemlere ait görsel olarak yardımcı bilgilerin yer aldığı klavuzları ekten indirebilirsiniz.

Saygılarımızla.